BLOGI

NORDPEIS SYYSKAMPANJA, SÄÄSTÄ SATASIA!

Nyt on aika ostaa takka.

Suositut Nordpeis Salzburg varaavat takat huippuhinnoin syys - lokakuun 2017 aikana, säästä 200,- - 550,- euroa! Kysy lisätietoja jälleenmyyjiltämme.

Suositut Nordpeis Salzburg varaavat takat huippuhinnoin syys - lokakuun 2017 aikana, säästä 200,- - 550,- euroa!

KOTISI KATSEENVANGITSIJA.

Takan on oltava hyvä ja toimiva lämmönlähde, joka asennetaan kotiisi vuosiksi. Siksi on tärkeää miettiä mitä toivot takalta. Takkaa valitessasi sinun on otettava huomioon takan sijoituspaikka ja lämmöntuotto. Haluatko takan tuottavan lämpöä mahdollisimman pitkään vai toivotko että takka lämmittää huoneen nopeasti? Haluatko pienen huomaamattoman lämmönlähteen vai suuren hienon katseenvangitsijan?


Materiaalit

Nordpeis on testannut ja jalostanut takkamateriaaleja jo 30 vuoden ajan. Olemme yhteistyössä johtavien laboratorioiden ja yliopistojen kanssa kehittäneet materiaaleja, jotka täyttävät korkeimmat mahdolliset rasituksen ja lämmönvaihtelun sietovaatimukset. Käytämme erilaisia betonityyppejä kuoressa, tulipesässä ja takkasydämessä, kun päämääränä on erityisen hyvä lämmönvarastointikyky.


Nordpeis Uno

Uno on hieno pieni kamiina, joka soveltuu parhaiten pieniin tiloihin. Valitse täydellisen moderni muotoilu oman makusi mukaan ja viimeistele lopputulos viimeistele lopputulos lisävarusteena saatavilla tammijaloilla.


Kuinka kuumiksi Nordpeis takkojen pinnat tulevat?

Takan lasiluukku ja luukun karmi ovat aina polttavan kuumia. Takan muut teräsosat saattavat myös tulla kuumiksi. Nordpeis takkojen betoniosat eivät ole polttavan kuumia.


Nordpeis‐kamiinat ja -kiertoilmatakat ovat upeita sisutuselementtejä ja lämmityslaitteita

Nordpeis‐kamiinat ja -kiertoilmatakat ovat upeita sisutuselementtejä ja lämmityslaitteita. 
Kaminat ja kiertoilmatakat ovat monilta ominaisuuksiltaan samanlaisia, mutta erojakin löytyy. Kun valitset kotiisi tulisijaa kaminan ja kiertoilmatakan väliltä, ota huomioon seuraavat seikat.


Varaavat takat, kiertoilmatakat, kamiinat ja puhdaspalotekniikka

Kaikissa Nordpeisin tulisijatuotteissa - Nordpeis Salzburg varaavat takat, Nordpeis-kiertoilmatakat ja Nordpeis-kaminat - on puhtaasti puuta polttava tulipesä.


Nordpeis takan sytytys ja käyttö

Nordpeis-kamiinoiden, Nordpeis-kiertoilmatakkojen ja Nordpeis Salzburg varaavien takkojen mukana tulee käyttö- ja sytytysohjeet. Kun noudatat ohjeita, takan luukunlasi pysyy puhtaampana ja puuta kuluu vähemmän ja lämpöä tulee sopivasti.


Nordpeis tulisijatuotteiden asennus

Nordpeis valmistaa kamiinoita, kiertoilmatakkoja ja varaavia takkoja. Kaikkien Nordpeis‐takkojen mukana tulee suomenkielinen asennusohje jonka neuvoja ja kuvia seuraamalla asennus onnistuu rakennus/remonttitaitoiselta.


Kuinka valita hyvä takka?

Neljä tärkeintä kriteeriä takan valinnalle.


Viisi parasta takkaa (kamiinat, kiertoilmatakat, varaavat takat ja sisustustakat)

Nordpeis valmistaa kamiinoita, kiertoilmatakkoja, varaavia takkoja ja sisutustakkoja. Näiden joukosta löytyy selkeät suosikkimallit kaikkiin koteihin.


Nordpeis takan tai kamiinan huoltaminen

Useimmin tehtävä huolto Nordpeis-takoille ja -kamiinoille on tuhkanpoisto.


Nordpeis-takan tai -kamiinan liittäminen savupiippuun

Nordpeis-takat ja -kamiinat voidaan liittää savupiippuun takaa, päältä ja useissa malleissa myös sivusta.


Valtuutettu jälleenmyyjä on paras tulisija-asiantuntija

Nordpeis-takan valintaan kannattaa käyttää aikaa ja hiukan vaivaa, mutta sen ei tarvitse olla hankalaa. Paikalliset jälleenmyyjämme ovat erinomaisia takka-asiantuntijoita, jotka auttavat sinua Nordpeis-takan valinnassa kaikin tavoin.


Nordpeis-materiaalit

Nordpeis valmistaa kaikentyyppisiä tulisijoja, joista jokainen löytää oman suosikkinsa. Nordpeis-takat valmistetaan kestävistä ja tarkoituksiinsa sopivista materiaaleista. Materiaalivalintoihin vaikuttaa takan käyttötarkoitus, koko ja ulkonäkö.


Nordpeis kuvia ja filmejä netissä

Nordpeis ja Nordpeisin jälleenmyyjät ovat tehneet kymmeniä hyödyllisä filmejä Nordpeis-takan asennuksesta ja käytöstä.


Nordpeis takat Facebookissa

Nordpeis-takat löytyy nyt myös Facebookissa.


Mikä on sisustustakka?

Sisustustakka on takka, jota käytetetään sisustuselementtinä tai huonekaluna. Sisustustakka valitaan niin, että se sopii asunnon henkeen ja muihin huonekaluihin. Se voi olla pieni tai suuri, metallia, kiveä tai betonia. Sisustustakka voi olla varaava takka, kamiina tai kiertoilmatakka, lähtökohtana on kuitenkin, että takan lämmöntuotto ei ole niin tärkeää, kuin ulkonäkö ja takan sopiminen muuhun sisustukseen. Joskus sisustustakkaa valitessa etsitään takkaa, joka ei tuottaisi lämpöä ollenkaan, mutta kaikki takat kuitenkin lämmittävät, jos niissä poltetaan puita.


Puulämmitys

Puulämmitystä on käytetty aina. Ensimmäinen puulämmitysmuoto oli nuotio ulkona, tämän päivän puulämmitystä on huippumodernit ja tehokkaat Nordpeis-takat.


Nordpeis-tulisijat

Tulisijalla on aina ollut tärkeä paikka suomalaisten sydämissä. Suomi on kylmä maa ja tulisija on tarkoittanut lämpöä ja turvaa. Jokaiseeen kotiin kuuluu tulisija riippumatta siitä, mitä muita lämmönlähteitä talossa on.


Kevyttakka Norpeis

Kevyttakka on nimensä mukaan kevyt eli painaa vähän. Kevyttakka on rakenteeltaan teräksinen tai valurautainen takkasydän, jonka ympärillä on erillinen kuorirakenne. Kevyttakan kuori voi olla metallia, kiveä kaakelia tai betonia, kunhan painoa on vain muutama sata kiloa. 


Valmistakka

Nordpeis-valmistakat on helppo ja sopiva valinta jokaiseen kotiin. Valmistakka tehdään nimensä mukaan mahdollisimman valmiiksi jo tehtaalla ja kotona tehtävä asennustyö ja vaiva jää siten mahdollisimman pieneksi.


Varaava takka – mitä ottaa huomioon?

Varaavan takan käyttäminen lämmitykseen säästää sekä ympäristöä että kuluja. Tiesitkö, että puilla tuotetulla lämmöllä säästät jopa 40% lämmityskuluissa verrattuna sähkölämmitykseen? Jos käytössäsi on vielä omat polttopuut, on säästö entistä suurempi. Puulämmitys lämmittää myös mieltä: pienennät omaa hiilijalanjälkeäsi tuntuvasti ja saat kotiisi näyttävän ja viihtyisyyttä lisäävän sisustuselementin. 


Kuinka suuren alan Nordpeis kiertoilmatakka lämmittää?

Nordpeis kiertoilmatakka puhaltaa huoneeseen kuumaa ilmaa. Takan lämmitysala on se mihihin lämmennyt ilma pääsee leviämää. Jos takka on talossa keskeisellä paikalla on lämmitysala suurempi kuin jos takka on huoneessa mistä lämmennyt ilma ei pääse leviämään muualle.


Voiko Nordpeis kiertoilmatakan tai kamiinan laittaa suoraan puulattian päälle vai tarvitseeko lattia vahvistaa?

Nordpeis kiertoilmatakat ja kamiinat voi yleensä laittaa suoraan puulattian päälle vahvistamatta lattiaa. Lattian kestävyys on kuitenkin aina varmistettava.


Kuinka pitkään yksi pesällinen palaa?

Nordpeis takoissa pesällinen palaa n. 45 min – 60 min. Sen jälkeen hiilloksen laantuminen voi vielä kestää useita tunteja. Jos tulipesän paloilman saantia rajoitetaan, pesälliset palavat pidempään. Paloilman saantia ei kuitenkaan saa pienentää liikaa.


Nordpeis Salzburg S pieni varaava takka

Salzburg S varaava takka on parhaimmillaan pienien tilojen lämmittimenä. Pikkutakka sopii hienosti mökille, saunatupaan tai takkahuoneeseen. Nordpeis Salzburg S on varaava takka, joka painaa vain 360 kiloa ja on hyvin pienikokoinen. Koska takan ulkomitat ja suojaetäisyydet ovat pienet, se sopii kaikenlaisiin huoneisiin.


Salzburg varaava takka

Nordpeis Salzburg varaavan takan erinomainen ja testattu palotekniikka takaa, että puuta kuluu vähän ja palaminen on puhdasta. Oikealla lämmityksellä lasiluukku pysyy kirkkaana.
Vankkatekoinen luukku on taipumaton ja pitää tulipesän kaasutiiviinä vuosienkin käytön jälkeen. Kaikki Salzburg-takat voidaan liittää savupiippuun päältä, takaa tai sivulta.

Kuinka Nordpeis varaava takka toimii