MATERIAALIT

Nordpeis on testannut ja jalostanut takkamateriaaleja jo 30 vuoden ajan. Olemme yhteistyössä johtavien laboratorioiden ja yliopistojen kanssa kehittäneet materiaaleja, jotka täyttävät korkeimmat mahdolliset rasituksen ja lämmönvaihtelun sietovaatimukset. Käytämme erilaisia betonityyppejä kuoressa, tulipesässä ja takkasydämessä, kun päämääränä on erityisen hyvä lämmönvarastointikyky.

Nordpeisin betonit

ShapeStone Light takkakuori

Käytämme useissa takkakuorissamme suhteellisen kevyttä ShapeStone Light -materiaalia.. Tuotteen kestävyys ja lujuus saadaan huokoisen betonin kuituraudoituksesta sekä vahvistetusta raudoituksesta niissä kohdin, joissa kuormituksen arvioidaan olevan erityisen suuri. ShapeStone Light -takkakuori tekee asennuksesta helpon, eikä se monissa tapauksissa vaadi lainkaan ylimääräistä tukea lattian alle. ShapeStone Light on maalattavissa toivotun väriseksi.

ShapeStone Light

ShapeStone takkakuori

ShapeStone on ShapeStone Lightin raskaampi versio. Sen pinta on erittäin tasainen ja se on kehitetty sietämään takkojen jopa 2 cm lämpölaajenemista. Tämä antaa suuren vapauden muotoilussa ja samalla takan kokonaispaino saadaan pienemmäksi. Erikoiskoulutettu henkilökunta on tarkistanut jokaisen elementin ja hionut pinnat erityisen sileiksi. Koska ShapeStonea ei tarvitse maalata, sitä voidaan halutessa käyttää käsittelemättömänä. Huomioi, että betoni on luonnontuote, jossa on luonnollisia sävyvaihteluja.

ShapeStone

Colorado takkakuoret ja lattialaatat

Colorado on läpivärjätty erikoisbetoni, jonka valmis ja kiillotettu pinta näyttää hiekan luonnollisen värileikin. Coloradoa ei ole tarkoitus jälkikäsitellä tai maalata ja se toimitetaan laaduissa natural, harmaa tai valkoinen. Colorado on kehitetty samojen ankarien vaatimusten mukaisesti kuin ShapeStone ja ShapeStone Light. Käytämme Coloradoa sekä takkakuorissa että lattialaattoina ja koriste-elementteinä.

Colorado Anthracite

Colorado Natural

Colorado White

Thermotte™ eristyslevyt

Thermotte™ on tulipesissä käytettävä, vaalea kivi. Se sekä eristää että antaa helakan ja kiehtovan liekkikuvion. Thermotte™ kestää kulutusta äärimmäisen hyvin ja se on erityisesti kehitetty sietämään iskuja ja äärimmäisiä lämpötiloja. Eristyslevyihin kohdistuu paljon kuormitusta ja ne kuluvat loppuun ajan myötä. Oikein polttamalla Thermotte palaa luonnollisesti puhtaaksi ja pysyy vaaleana ja hienona vuosikausien ajan.

Thermotte™

PowerStone™ lämpöä lämpöä varaava betoni

PowerStone™ on erikoiskehitetty tuote, jonka lämpöä varastoivat ominaisuudet ovat poikkeuksellisen hyvät. Salzburg-sarjassamme käytämme PowerStonea™ takan koko sydämessä. Lämmitettäessä lämpö varastoituu kiveen, josta se vapautuu vähitellen. Tämä antaa erittäin miellyttävän ja taloudellisen lämmöntuotannon. PowerStone™ on myös joissakin muissa tuotteissa lisävarusteena.