TAKKA ON KODIN KORU

Sisustusasiantuntija Halvor Bakkella on kodissaan kaikkiaan kolme takkaa, ja omasta mielestään hän ei voi elää ilman niitä.

– Rakastan takkoja! Takka antaa lämpöä ja tuoksuja sekä luo maagisen, elävän tulen tunnelman, jota sähkölämmitys ei koskaan pysty saamaan aikaan, kertoo sisustusasiantuntija Halvor Bakke. 

Hänellä on itsellään takkoja sekä kotona että vapaa-ajanasunnossa. Hän sisustaa mielellään siten, että takka on keskipisteenä.

- Takka on jotain erikoista, kuin talon koru, joka alleviivaa ja vahvistaa asunnon tyyliä, hän toteaa. 

 

Oman tyylin mukainen kamiina

Halvor Bakke tunnetaan mm. MTV3:n TV-sarjasta Uskomattomat sisustajat. Hän on kamiinaa valitessaan kiinnostunut ennen kaikkea sen ulkonäöstä ja on sitä mieltä, että takan on oltava harmoninen sekä suhteessa sisustukseen että talon arkkitehtuuriin.

– Valittavanahan on niin äärettömän paljon erilaisia hienoja takkoja ja kamiinoita. Valitse lämpölähde, joka sopii juuri sinun kotiisi, tyyliisi ja tarpeisiisi, kehottaa Bakke.

Hän suosittelee seuraamaan kodin tyyliä, jotta takka alleviivaa ja korostaa sitä. Nykyään suositut kamiinat ja kiertoilmatakat ovat yksinkertaisempia ja kevyempiä kuin vielä muutama kymmenen vuotta sitten, jolloin raskaammat takat olivat suosittuja.

– Ota takkaa tai kamiinaa valitessasi huomioon myös lämmitystarve. Ei ole mukavaa valita liian suurta takkaa, koska tällöin huone voi tulla äkkiä liian kuumaksi. Pienempi takka tai kamiina merkitsee käytännössä sitä että, voit lämmittää ja nauttia takkatulesta pitemmän aikaa, toteaa sisustusasiantuntija.

Pyöreä uutuus

Nordpeisin uusin kamiinasarja on nimeltään ME. ME on pieni, kevyt ja muodoltaan ainutlaatuinen kamiina. Se on nimittäin pyöreä.

– Pidän siitä todella. Se on moderni ja erittäin norjalainen. Se vaikuttaa kansainväliseltä designtuotteelta, vaikka se on Nordpeisin täällä Norjassa suunnittelema, toteaa Halvor Bakke tästä pyöreästä uutuudesta.

 

ME-sarja sisältää seitsemän kamiinaa, joten valittavana on seitsemän erilaista muotovaihtoehtoa. Voit valita kamiinan, joka sopii tyyliisi ja kotiisi, oli se sitten lasijalustalla seisova, seinälle sijoitettava tai ehkä katosta riippuva kamiina.

Halvor Bakke on ME-kamiinoiden suurlähettiläs. Hänen mielestään ME luo hienon kontrastin suoralinjaisille ja neliskulmaisille muodoille, joita useimmilla on kotonaan.

– ME ei ole muodoltaan tavanomainen kamiina, ja se tekee siitä erittäin jännittävän. Valitsemalla tämän kamiinan hankit asuntoosi katseenvangitsijan, toteaa Bakke. Hänen mielestään ME sopii erityisen hyvin moderniin kotiin tai vapaa-ajanasunnolle järven rantaan.

– Nordpeisin ME-takkauuni on pieni ja elegantti, mutta samalla suuri sisältä. Ja se sopii erinomaisesti pohjoismaiseen sisustustyyliin, toteaa Bakke. Hänen mielestään takka on yleensä ollut huonekaluna aliarvostettu.

– Nordpeisin ME-kamiina on pieni ja elegantti, mutta samalla suuri sisältä. Ja se sopii erinomaisesti pohjoismaiseen sisustustyyliin, toteaa Bakke. Hänen mielestään takka on yleensä ollut huonekaluna aliarvostettu.