MIKÄ OLISI PARAS TAKKA MINULLE? VIISI VAIHTOEHTOA

Takan käyttäjiä on erilaisia ja heillä on mitä erilaisempia tarpeita. Tällöin ei ole välttämättä helppoa heti tietää, että mikä on paras takka juuri minulle. Onneksi myös takat on valmistettu eri tarkoituksiin: toisista lämpö tulee nopeasti ja toisista hitaasti. Yksi takka voi olla suuri ja painava, toinen pieni ja kevyt. Pääasia on, että takkaa hankkiessa mietit, mitä takalta haluat ja teet päätöksen sen mukaan.

Nordpeis valmistaa kamiinoita, kiertoilmatakkoja, varaavia takkoja ja takkasydämiä. Näiden joukosta löytyy selkeät suosikkimallit kaikkiin koteihin. Löydä itsellesi paras takka!

1. Nordpeis Salzburg L varaava takka kiertoilmatoiminnolla

Nordpeis Salzburg L on takka, jonka suunnittelun lähtökohtana oli perinteinen suomalainen varaava takka kuitenkin niin, että se muotoilultaan ja ominaisuuksiltaan sopii nykykotiin. Takkaan halutaan suuri lasiluukku, josta tuli näkyy hyvin. Tulisija halutaan myös sovittaa oman kodin muuhun sisustukseen ja sen halutaan mukautuvan, kun sisustustyyliä vaihdetaan. Suurin osa suomalaisista haluaa, että takka on varaava, ja että siitä tulisi lämpöä myös heti eikä vasta tuntien kuluttua.

Nordpeis Salzburg L on kaikkea tätä!

Leveästä lasiluukusta tuli näkyy erittäin hyvin ja hienon palotekniikan ansiosta lasiluukku pysyy kirkkaana. Nordpeis Salzburg L voidaan maalata tai pinnoittaa juuri sinun kotiisi sopivaksi käyttäen värejä, kaakeleita tai kivilaattoja tai muita pinnoitteita.

Nordpeis Salzburg L -takkaa voidaan muuttaa myös myöhemmin. Pinta on maalattavissa tai pinnoitettavissa uudelleen aina, kun muu sisustus muuttuu. Nordpeis Salzburg L painaa n. 1 000 kiloa ja sen varaava massa on oliviinisementtiharkkoa, joka varaa lämpöä erittäin pitkään: normaalilla lämmityksellä jopa vuorokauden. 

Muista varaavista takoista poiketen Nordpeis Salzburg L Convection -takassa on myös kiertoilmatoiminto, joka alkaa antamaan lämpöä heti, kun tulet on sytytetty. Kiertoilmatoiminto puhaltaa lämmintä ilmaa huoneeseen ja siten nopeuttaa lämmön tuloa ja levittää sen suuremmalle alalle.

2.  Nordpeis Salzburg M pieni varaava takka

Nordpeis Salzburg M on hieno varaava takka, joka kokonsa puolesta sopii parhaiten pieniin tiloihin tai kun takan ei haluta vievän paljon tilaa. Tässä tulisijassa yhdistyvät sekä nopeampi lämmönluovutus kokonsa ansiosta kuin myös pitkään kestävä lämmöntuotanto.

Nordpeis Salzburg M on suosituin takkamallimme!

Nordpeis Salzburg M takan lasiluukku pysyy puhtaana, koska takan paloilma huuhtelee lasiluukkua sisäpuolelta ja pesee noen pois. Takan palotekniikka on nykyaikainen ja hyötysuhde hyvä, joten puuta kuluu vähän ja lämpöä tulee paljon. Nordpeis Salzburg M on pienin varaava takkamme ja sopii siten moneen kotiin tai mökkiin. Takka on pieni, mutta varaava massa on kuitenkin 600 kiloa ja niin se luovuttaa lämpöä yön yli. Pienestä massasta lämpö tulee nopeasti, joten kylmä mökkikin saadaan Nordpeis Salzburg M -takalla nopeasti lämpimäksi. Pieni koko ja hieno muotoilu mukautuvat moneen tilaan. Takkaan saa lisävarusteena korotusosan ja lasi- tai kiviedustan.

3. Nordpeis Odense -kiertoilmatakka

Kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä nopeammin ja levittää lämmön suuremmalle alueelle. Kiertoilmatakka on myös oikea valinta, jos halutaan asentaa takka vahvistamattoman lattian päälle. Keveytensä ansiosta ne voidaan yleensä asentaa suoraan puulattian päälle.

Nordpeis Odense -kiertoilmatakka on pieni ja vie vain vähän lattiapinta-alaa, joten se sopii useimpiin tiloihin. Nordpeis Odense on myös suosituin kiertoilmatakkamme!

Nordpeis Odensen sivu on vain 50 cm leveä, joten se mahtuu hyvin pieneen tilaan. Takan kulmamallinen lasiluukku on takan rungon kokoon nähden erittäin suuri, joten tuli näkyy hyvin.

Nordpeis Odense -tulisija painaa vain 253 kiloa ja sen voi useimmiten asentaa suoraan puulattian päälle. Maalaamalla tai pinnoittamalla Nordpeis Odense saadaan sopimaan kaikkiin sisustustyyleihin. 

4. Nordpeis Stockholm kiertoilmatakka

Kun takalta halutaan nopeaa lämmönluovutusta, pientä kokoa ja puunkulutusta, valinta tehdään usein metallikamiinan ja kiertoilmatakan välillä. Nordpeis Stockholm -kiertoilmatakka on vain hiukan kamiinaa suurempi, mutta omaa silti modernin ja upean takan ulkonäön.

Nordpeis Stockholm on pienin kiertoilmatakkamme!

Nordpeis Stockholmin syvyys on vain 40 cm ja silti lasiluukku on niin leveä, että tuli näkyy siitä erittäin hyvin. Takan tarkkaan harkitut mittasuhteet antavat sille kokoaan suuremman ilmeen. Sen sisällä on suojaseinäsarja, joten takka voidaan sijoittaa kiinni tulenarkaan seinään. Tämän mallin leveään tulipesään sopii suurempikin klapi vaivatta!

5. Nordpeis Salzburg XL

Varaavan takan varauskyky riippuu takan massasta. Nordpeis Salzburg XL on painavin takkamme ja siten myös pisimpään lämpöä varaava Nordpeis-takka. Nordpeis Salzburg XL varaava takka on tehty heille, jotka arvostavat erittäin pitkää varauskykyä, suurta tehoa ja leveää lasiluukkua.

Nordpeis Salzburg XL on pisimpään lämpöä varaava takkamme!

Nordpeis Salzburg XL:n paino on 1330 – 2014 kg. Paino riippuu siitä, onko takka vakiokokoinen, yhdellä korotusosalla vai kahdella korotusosalla. Kaiken kaikkiaan tämä takka on tehopakkaus, joka luovuttaa lämpöä erittäin pitkään, ja jonka vuorokautinen kokonaislämpöenergia on jopa 90,2 kWh. Nordpeis Salzburg XL:n leveän lasiluukun takana on yhtä leveä tulipesä, johon mahtuu jopa 50 cm pitkät klapit.

Tämä malli mukautuu eri sisustuksiin ja tyyleihin korotusosilla ja erilaisilla kivi- tai lasiedustoilla, joilla takan ilmettä voidaan muokata.