HYVIÄ NEUVOJA

LÄMPÖÄ KOTIISI

Olemme kehittäneet ja valmistaneet takkoja jo 30 vuoden ajan.
 Tämän ansiosta meillä on laaja valikoima erityylisiä takkoja. Kehitämme sekä moderneja että perinteisiä takkoja eri markkina-alueille. Takkoja kehittäessämme käytämme erilaisia materiaaleja muodon ja laadun optimoimiseksi. Tässä on sinulle viisi vahvaa syytä valita Nordpeis-takka.

MUOTOILU ja VALIKOIMA. Nordpeisillä on erittäin laaja takkavalikoima. Jatkuvan tuotekehityksen tuloksena syntyy uusia jännittäviä muotoilun huipputuotteita. Valikoima käsittää eri materiaaleista valmistettuja, erityylisiä ja –kokoisia takkoja.

YMPÄRISTÖ. Kaikki takat polttavat puhtaasti ja täyttävät kaikki nykyaikaisille takoille asetetut vaatimukset. Tämä tarkoittaa, että ne lämmittävät tehokkaasti ja päästävät ilmaan äärimmäisen vähän nokihiukkasia ja palamattomia kaasuja.

TURVALLISUUS. Ostaessasi Nordpeis-takan saat kokonaisratkaisun eikä sinun tarvitse huolehtia paloteknisistä kysymyksistä ja muista turvallisuusvaatimuksista.

TALOUDELLISUUS. Nordpeis-tuotteet ovat taloudellisia. Puhtaan palamisen ansiosta saat enemmän lämpöenergiaa pienemmällä puumäärällä. Takka nostaa myös kiinteistösi arvoa.

LAATU. Nordpeis on yksi maailman johtavista betonielementeistä valmistettujen takkojen valmistajista. Betonielementit eivät juurikaan tarvitse jälkikäsittelyä.
 
 Myönnämme laatutuotteillemme 5 vuoden takuun.

TAKAN VALINTA

Takka on enemmän kuin lämmönlähde. Se on huonekalu, kokoontumispaikka ja myös hyvä investointi. Takkaa valitessasi on monta asiaa, joita sinun tulee miettiä tarkkaan ennen lopullista päätöstä.

Markkinoilla on lukemattomia erilaisia malleja. Sijoitatko takan nurkkaan vai suoraa seinää vasten? Haluatko korkean vai matalan mallin? Pidätkö enemmän nykyaikaisesta vai klassisesta tyylistä?

Takkaa suunnitellessasi olet usein sidottu hormin sijainnin asettamiin rajoituksiin. Jos olet rakentamassa taloa suosittelemme, että harkitset tarkkaan etukäteen, minne takkasi tullaan sijoittamaan. Yhden vaihtoehdon tarjoaa Premodul-savupiippujärjestelmä, joka antaa sinulle mahdollisuuden valita vapaasti takkasi paikan. Mieti missä kohtaa huonetta vietät eniten aikaa ja sijoita takka siten, että näet sen kyseisestä paikasta.

Takka on erinomainen lämmönlähde. Yleisesti talon kokonaislämmöntarve on n. 60-80 W/m2 talotyypistä, eristyksestä ja maantieteellisestä sijainnista riippuen. Onko takan tarkoitus olla pääasiallinen lämmönlähde vai tuoko se lisälämpöä? Nykypäivän betonielementeistä valmistetut takat ovat vähintään yhtä taloudellisia kuin tavalliset takat. Sen vuoksi hyvän takan valinta on myös tärkeä valinta lämmitystä ajatellen! Jos asuinpinta-ala on 11 0 m2, lämmitystarve on noin 11 0 m2x 70 W=7700 W. Muista kuitenkin, että takka lämmittää harvoin liian vähän.

Kuinka lämmittäminen tapahtuu? Kaikkien takkojemme mukana toimitetaan käyttöohje. Lue se tarkasti ja seuraa ohjeita saadaksesi parhaan hyödyn ja ongelmattoman lämmityksen. Kuivat puut, hyvä veto piipussa ja riittävä palamisilman saanti ovat tärkeimmät edellytykset.

YMPÄRISTÖ

Voit hyvällä omallatunnolla nauttia liekkien loimusta. Kaikki takkamme palavat puhtaasti, koska takassa on kaksinkertainen palojärjestelmä ns. ensiö- ja toisiopaloilma. Puulämmitys on nykyaikaisen tekniikan ansiosta ympäristöystävällinen lämmitystapa.

Polttopuu on ekologisesti erittäin arvokasta Arvokasta siksi, koska puu on uusiutuva luonnonvara ja toimii täydellisenä aurinkoenergian varaajana, joka luovuttaa energiaa lämmön muodossa palamisprosessin aikana. Puu on myös erittäin puhdas energialähde. Puun palaessa vapautuu yhtä paljon hiilidioksidia, kuin mitä poltettava puu on imenyt itseensä ilmasta kasvunsa aikana. Kyse on siis samasta määrästä hiilidioksidia, joka vapautuisi puusta kun se jätetään metsään lahoamaan.

Meidän takkamme täyttävät kaikki tehokkuudelle ja päästöille asetetut vaatimukset. Niiden lämmitysteho on suuri ja ne polttavat puun optimaalisesti. Toisin kuin avotakassa suurin osa lämpöenergiasta siirtyy huoneistoon. Avotakassa lähes kaikki lämpö karkaa savupiipun kautta. Valitsemalla Nordpeis-takan saat takan, joka polttaa puhtaasti ja käyttää vähän puuta. Tämän lisäksi voit nauttia ihanasta lämmöstä!

Tulipesä on varustettu venttiileillä, joista virtaa koko ajan kuumaa ilmaa lasin sisäreunaan. Tämä pitää lasin puhtaana häiritsevästä noesta. Tutustu huolellisesti takan lämmitysohjeeseen ennen käyttöä!