KAMIINAT

Kamiinoillamme on pitkät perinteet jo monen kymmenen vuoden takaa, mutta muotoilu on silti moderni ja materiaalit erittäin laadukkaita.  Kamiinan ominaispiirteitä ovat nopea lämmönluovutus, pintalämpötilan maltillisuus sekä vähäisempi puuntarve. Puukamina vie monen ajatukset mökkeilyyn, lapsuudenkotiin ja nostalgiaan. Se on yhä paras ratkaisu esimerkiksi mökille ja pieniin tiloihin, jotka täytyvät saada nopeasti lämpimäksi. Nordpeis kamiina on myös erittäin kaunis ja monipuolinen sisustuselementti, joka pienen kokonsa ansiosta sopii moneen tilaan.

Nopeaa ja helppoa pikalämpöä kamiinalla

Kamiinat lämmittävät huoneilmaa erityisen nopeasti. Ne alkavat luovuttamaan lämpöä heti pesän sytyttämisen jälkeen. Lämpö nousee ylöspäin ja saa huoneilman kiertämään, minkä ansiosta lämpö levittäytyy nopeasti koko huoneeseen. Hieman mallista riippuen kamiina ei yleensä varaa lämpöä, mutta lämmittää pienemmän tilan silti nopeasti. Se myös jäähtyy nopeasti, mutta on silti tehokas lämmöntuottaja. Kamiina on siis oiva lämmittäjä viikonlopuiksi mökille sekä kakkosasuntoihin, mutta myös hyvä lisälämmittäjä vähentämään lämmityskustannuksia kotona. Lämmitysala vaihtelee 40 neliöstä jopa 120 neliöön riippuen talosta ja sen ominaisuuksista.

Verrattuna takkoihin, kamiina on helpompi asentaa ja hoitaa. Se ei vaadi raskasta asennusta ja se on myös niin kevyt, että se ei vaadi lattian lisävahvistamista. Tämä tarkoittaa sitä, että keveytensä ansiosta sen voi usein sijoittaa myös talon tai mökin ylempiin kerroksiin! Kamiinan käyttäminen on helppoa ja se vaatii vähemmän puuta lämmittämiseen. 

 

Kamiina on tyylikäs sisustuselementti  

Nordpeisin norjalainen kamina on erittäin tyylikäs ja kaunis huonekalu sekä moderniin kotiin että perinteisempään mökkiin. Vaikka sinulla ei varsinaisesti olisi tarvetta lisälämmölle, kamiina on silti upea sisustuselementti ja jäähtyy nopeasti. Laadukkaasta valikoimastamme löytyy monipuolisesti upeita malleja, joita on useaa kokoa ja tyyliä. Erityisesti pieni kamiina sopii moneen kotiin, sillä se vie vain vähän tilaa. Uno-sarjastamme löytyvät meidän pienimmät kamiinat.

Musta kamiina on todella näyttävä katseenkiinnittäjä varsinkin vaaleassa sisustuksessa. Meiltä löydät monipuolisesti erilaisia malleja mustista kamiinoista. Lisäksi valikoimastamme löytyy myös pyöreä kamiina, jonka värin voi valita itse. Tästä mallista saat siis juuri sen värisen kamiinan kuin haluat!

Löydät valikoimastamme vapaasti seisovia malleja sekä seinä- tai kulmamalleja. Jokaiseen malliin on saatavilla lisävarusteena myös tyylikäs teräspiippu. Vapaasti seisovan malli teräspiipulla tuo lämmön lisäksi modernia ja skandinaavista tyyliä sisustukseen. Tämän lisäksi se mahdollistaa kamiinan sijoittamisen vaikka keskelle huonetta, riippuen tietysti talon rakenteista.

Kokoonsa nähden puukamiinassa on suuri ja tyylikäs näkymä tulipesään ja tuo liekin upeasti esiin. Monessa mallissamme on lasit useampaan suuntaan, joten liekkinäkymästä pääsee nauttimaan vielä paremmin.

Tutustu myös inspiroiviin kuviimme erilaisista kodeista, joissa kamiina luo ainutlaatuista tunnelmaa ja tyyliä!