KIERTOILMATAKAT

Mikä on kiertoilmatakka? 

Kiertoilmatakan toiminta perustuu siihen, että se vetää kylmää huoneilmaa rakenteisiinsa ja puhaltaa sen lämpöisenä ulos. Se alkaa puhaltaa tuottamaansa lämmintä ilmaa ulos heti, kun tuli on takassa eli lämpöä ei tarvitse odottaa. Puhaltuva lämmin ilma kierrättää huoneilmaa levittäen lämmön nopeasti laajalle alueelle. Näin kiertoilmatakka lämmittää ison tilan kaikista tehokkaimmin ja nopeimmin verrattuna muihin takkoihin. Kiertoilmatakka lämmittää tehokkaasti, mutta se ei varaa lämpöä rakenteisiinsa kuten varaava takka. Näin myös pintalämpötila pysyy maltillisena.

Kiertoilmatakan käyttö

Etsitkö huipputehokasta ja nopeaa lämmittäjää? Kiertoilmatakat sopivat kaikkiin koteihin, joihin halutaan ajoittaisen lämmityksen lisäksi upea tulisija. Kiertoilmatakka sopii erittäin hyvin myös esimerkiksi isollekin mökille, jossa käydään viikonloppuisin eikä lämpöä voida odottaa kauaa. Se levittää lämmön tasaisesti ja nopeasti laajemmalle alueelle.

Koska lämpö ei varastoidu takan rakenteisiin ja pintalämpötila on matala, on kiertoilmatakan sijoittaminen helpompaa. Voit laittaa takan helposti lähelle muita huonekaluja, kun sinun ei tarvitse miettiä pinnan kuumenemista. Lisäksi kevyt kiertoilmatakka, eli suurin osa malleistamme, ei tarvitse lattian vahvistamista.

Kiertoilmatakka on hyvä valinta pitämään peruslämpöä yllä. On hyvä ottaa huomioon, että lämpö ei kuitenkaan säily pesän sammumisen jälkeen, joten monesti rinnalla on hyvä olla toinenkin lämmitysjärjestelmä. Säästö lämmityskustannuksissa riippuu paljolti tulisijan sijoittelusta ja kuinka ahkerasti takkaa käytetään. Ahkeralla käytöllä ja oikeanlaisella sijoituksella kustannuksia pystytään alentamaan monen sadan euron edestä.

Asennus on helppoa ja asennusohjeet löytyvät kunkin mallin tuote-esittelystä.

Monipuolinen valikoima

Millainen kiertoilmatakka sitten sopii minulle? On hyvä pohtia mihin sen haluaa sijoittaa, kuinka paljon tarvitaan lämmöntuotantoa, tai minkä kokoinen malli on sinulle sopiva. Meidän valikoimastamme löytyy runsaasti erilaisia malleja. Voit valita mallin, joka vie mahdollisimman vähän lattiatilaa, tai sitten vaikkapa suuren ja näyttävän tulisijan. Valikoimasta löytyy niin matalaa kuin korkeaa, leveää kuin kapeaakin mallia. Haluatko kiertoilmatakan kulmaan vai seinälle? Vai kenties vapaasti seisomaan?

Takkojen pinnoissa ja etuosissa on todella paljon eri vaihtoehtoja ja monet mallit on mahdollista myös maalata ja pinnoittaa, kuten itse haluaa. Monen mallin saa myös varaavana, PowerStone™-lämpömakasiinilla, jossa yhdistyvät kiertoilmatakan ja varaavan takan hyödyt. Lisäksi kiertoilmatakkojen eteen on mahdollista ostaa lasinen lattialevy, joka tuo lisää modernia tyyliä asuntoon.

Tutustu kattavaan valikoimaamme ja valitse sinulle paras kiertoilmatakka!