TAKKASYDÄMET

Mikä on takkasydän?

Takkasydän on takan tulipesä eli se on takan lämpöä tuottava ydin. Takkasydän voi olla takan tehdasvalmisteisten kuorten sisällä, tai sen ympärille voidaan tehdä yksilölliset kuoret eli juuri sellainen takka, mistä olet haaveillut. Takkasydän tarjoaa monia mahdollisuuksia antaa tulisijallesi oma persoonallinen ilmeesi ja voit valita laajasta valikoimastamme juuri sen mallisen takkasydämen kuin unelmiesi takalta toivot. Hyvän ja puhtaan polttotekniikan sekä hyvin eristetyn palotilan ansiosta Nordpeisin takkasydämet tarjoavat kauniin tulenloimun ja miellyttävää lämpöä.

Ota nämä asiat huomioon hankkiessasi takkasydäntä unelmiesi takkaan

Sinulle, joka haluat suunnitella oman unelmiesi takan, takkasydän on erinomainen valinta. Tämän ympärille voit luoda juuri sellaisen tulisijan, jonka olet aina halunnut. Takkasydän osaltaan määrittelee, minkälainen takasta tulee – mihin suuntaan liekki näkyy, onko se moderni vai perinteisempi, minkä värinen kokonaisuus on tai onko se esimerkiksi tilanjakajana vai kulmassa?

Toisin sanoen takkasydäntä harkitessa kannattaa miettiä minkä kokoisen, värisen ja mallisen takan lopulta haluat ja mihin haluat liekkien näkyvän – ja valita takkasydän näiden mukaan. Takkasydämistämme on saatavilla useita malleja ja joistakin malleista myös muutamia värejä, joista voit valita sinun sisustukseen parhaiten sopivan. Meiltä löytyvät takkasydämet niin kulmatakkaan kuin pieneen takkaankin – sekä paljon muuta.

Pieni takkasydän on hyvä valinta, jos et halua liian suurta takkaa vaan vain hieman lisälämpöä ja tunnelmaa. Voit myös valita läpiluukullisen takkasydämen eli tulipesän, jossa on lasi molempiin suuntiin näyttäen liekin kummallakin puolelle. Valikoimastamme löytyy myös esimerkiksi N-20U -malli,  joka näyttää liekit ainutlaatuisella tavalla kolmeen eri suuntaan. Tämä vaihtoehto on sinulle, joka haluat takalta nimenomaan mahdollisimman näyttävän liekin, joka tuo ihanaa tunnelmaa asuntoon.

Palotekniikka ja asennus

On tärkeää, että takkasydämellä on myös hyvä palotekniikka, jotta se ei kuluta liikaa puuta ja pitää lasiluukut kirkkaana. Nordpeisin kaikilla takkasydämillä on erinomainen palotekniikka, joka kuluttaa vähän puuta ja polttaa noen tehokkaasti lasiluukuista pitäen ne kirkkaampina. Näin näet upean ja rauhoittavan liekin suurista ja puhtaista lasiluukuista. 

Takkasydämen asennus on helppoa ja jokaisen mallin asennusohjeet löytyvät kyseisen mallin omalta sivulta. Löydät asennusohjeista myös suositukset turvaetäisyyksiin ja muihin huomioon otettaviin asioihin, kun mietit takkasi kokoa ja paikkaa.