VARAAVAT TAKAT

Varaava takka – puulämmitys on erinomainen tapa pienentää lämmityslaskuasi 

Haluaisitko pienentää lämmityslaskuasi? Tavallisessa asunnossa lämmityksen osuus on noin 60 % energiakustannuksista. Suora sähkölämmitys on yksi Suomen kotitalouksien yleisimmistä lämmitystavoista, mutta monesti myös kallis – erityisesti talvella. Varaava takka on erinomainen vaihtoehto sähkölämmitykselle tai öljylämmitykselle. Pitkäaikaisen lämmitystehonsa ansiosta se sopii erinomaisesti pääasialliseksi lämmitystavaksi myös talvella – ja on myös kukkarolle sekä ympäristölle ystävällinen.

Varaava takka sitoo tuottamansa lämmön massaansa ja hohkaa sitä ympärilleen pitkän aikaa. Se hyödyntää lämpöenergian mahdollisimman tehokkaasti ja luovuttaa miellyttävää lämpöä pitkään senkin jälkeen, kun tuli on sammunut – jopa yli 20 tuntia. Näin puuta kuluu vähemmän ja yhtään pesällistä ei mene hukkaan – lämmitys on taloudellisempaa ja ekologisempaa, kun jokainen pesällinen saadaan hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla. Varaava takka on oiva valinta vaikkapa mökille tuomaan tehokasta lämpöä ja tunnelmaa.  

Milloin ja millainen varaava takka on oikea valinta sinulle?

Takkaa hankkiessa kannattaa pohtia mitä takaltasi haluat. Haluatko sen luomaan tunnelmaa ja pientä lisälämpöä, vai tulisiko sen lämmittää pitkään parhaalla mahdollisella tavalla? Varaava takka on sinulle, joka haluat tulisijan lämmittävän mahdollisimman tehokkaasti ja pitkään. On hyvä ottaa huomioon, että ilman kiertoilmatoimintoa se ei luovuta lämpöä saman tien. Jos siis haluat lämpöä mahdollisimman nopeasti ja myös pitkään, on varaava kiertoilmatakka sinulle paras vaihtoehto.

Varaava tulisija luovuttaa lämpöä energiatehokkaasti pitkän aikaa, joten ostajan kannattaa myös pohtia lämmitettävän tilan kokoa. Varaavan takan varauskyky riippuu sen painosta – mitä painavampi, sitä kauemmin ja enemmän se luovuttaa lämpöä. Lisäksi mitä kevyempi se on, sitä nopeammin se lämmittää.  Isompi ja painava malli lämmittää tehokkaasti suuremmankin tilan, kun taas pieni varaava takka  riittää pienemmän tilan lämmittämiseen. Ei siis kannata valita liian isoa tulisijaa pienempään tilaan tai pelkkään lisälämmitykseen, ettei se lämmitä liikaa.

Pidätkö siitä, että takkaan ei aina tarvitse olla laittamassa uutta pesällistä, jotta lämpö pysyy yllä? Silloin varaava takka on oikea valinta. Talvisin varaavista takoista saa parhaan lämmitystehon, kun niitä lämmittää kerran aamulla ja kerran illalla, jotta takka ei pääse kylmenemään. 

Varaava valmistakka on tyylikäs ja helppo asentaa

Nordpeisin varaavien takkojen asennus on helppoa, sillä niitä ei tarvitse muurata. Ne ovat niin sanottuja valmistakkoja eli ne kootaan valmiista osista paikan päällä. On hyvä ottaa huomioon, että varaavan takan alle tarvitsee usein vahvistuksen sen painavuuden vuoksi, ellei sitten ole kyse kevyttakasta. Nordpeisin valikoimasta löytyvä Salzburg S voidaan luokitella varaavaksi kevyttakaksi, sillä se on pienen kokonsa vuoksi vain muutaman sadan kilon painoinen. Yksityiskohtaisemmat asennusohjeet voit lukea vaikkapa blogistamme.

Helpon asennuksen lisäksi saat juuri sellaisen takan kuin haluat. Modernit varaavat takkamme ovat muotoilultaan ajattomia ja tyylikkäitä, ja voit tuunata takkasi juuri sellaiseksi kuin haluat. Voit valita lisävarusteeksi erilaisia keraamisia edustoja tai lasiedustoja, joilla takkaan saa uutta ilmettä. Koska Nordpeisin varaavat takat ovat tehty betonista, ne voidaan maalata haluamallasi värillä uudelleen ja uudelleen. Lisäksi kuori on myös mahdollista esimerkiksi laatoittaa tai rapata. Saat varaavasta takastasi erinomaisen lämmityslähteen lisäksi kulloiseenkin sisustukseen sopivan pitkäaikaisen ja upean sisustuselementin. Tutustu valikoimaamme ja valitse sinulle paras varaava takka!